HTS architectuur

Hogeschool Brabant – HTS bouwkunde, architectuur

Mijn vervolgstudie heb ik gevolgd aan de Hogeschool Brabant te Tilburg waar ik de HTS richting bouwkunde, architectuur heb gedaan. Op dit moment is Hogeschool Brabant opgegaan in Avans hogescholen.

logo Hogeschool Brabant

Opbouw schooljaren:
In het eerste jaar heb je 4 collegeblokken en in elk blok krijg je een specifieke afstudeerrichting. Het eerste blok was bouwtechniek, vervolgens volkshuisvesting, toen architectuur en als laatste een gecombineerd project.

Bouwtechniek – 1ste jaar:
Hier hadden we een bestaand winkelcentrum in de Reeshof wat we onderzocht hebben hoe dit helemaal in elkaar zat. (dit was dus om feeling te krijgen in het bouwkundige tekenen en detailleren). Opdracht in groepje van 2.
Volkshuisvesting – 1ste jaar:
In een woonwijk in Tilburg hebben we een onderzoek gehouden en zelf een locatie moeten zoeken waar een woning gebouwd moest gaan worden. Deze woning moest hierna ontworpen worden en in de behoefte van een bepaalde doelgroep voorzien, individuele opdracht.
Architectuur – 1ste jaar:
Het maken van een expositieruimte, individuele opdracht.
Gecombineerd project – 1ste jaar:
Het maken van een school in een nieuwbouw wijk ”de Reeshof” te Tilburg. Dit ontwerp moest constructief, bouwfysisch en materiaal technisch verantwoord worden. Daarom was dit ook een groepsopdracht met 7 man.

Hierna moest je een afstudeerrichting kiezen. Ik heb toen voor Architectuur gekozen waarvoor je nog een inteken gesprek moest houden om goed bevonden te worden. Vervolgens was het een half jaar buitenstage lopen, dit heb ik toen bij Aan de Stegge Roosendaal gedaan. De eerste paar maanden liep ik op de bouw in Boxtel mee en de laatste paar weken bij een bouw in Oudenbosch.

Weer terug op school kregen we nog 2 architectuur projecten van 3 maanden te weten een modern kantoorgebouw en een demontabele bouwkeet. En daarna een project van 6 maanden wat een uitbreiding/renovatie project was.

Vervolgens heb ik 6 maanden stage gelopen bij een architectenbureau te weten: sturm architekten te Roosendaal. Tegelijk met je stage moet je ook een project aan de academie van de bouwkunst te Tilburg volgen. Dit was een ontwerp voor een Turks badhuis te Rotterdam.

Het afstudeerproject heb ik samen gedaan met iemand, Mathieu van Osta, van Bouwtechniek. Binnen de opleiding bouwkunde wordt dit ook gemotiveerd om met iemand van een andere afstudeerrichting samen te werken. Dit project is Discotheek de Kaai wat we met een 7 hebben gehaald.

Meer informatie over de HTS kijk op www.avans.nl

Bekijk de volgende projecten:

{sh404sef_social_buttons}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *