Programma opbouw

Programma opbouw
  Het te ontwikkelen programma is onder te verdelen in een aantal onderdelen te weten web, database en AI-functie. Elk van deze onderdelen heeft zijn eigen eisen en als deze goed op elkaar afgestemd zijn zorgt voor een goed programma.

WEB
  Het webgedeelte bestaat uit een server en gebruiker kant. Het idee is dat de applicatie namelijk benaderbaar moet zijn vanaf internet. Daarom is een webserver belangrijk om de pagina’s te genereren en door te sturen naar de gebruiker. Belangrijk is dat de pagina’s niet statisch zijn omdat de content op de site steeds kan veranderen. Hiervoor moet de programmeertaal geschikt zijn die op de server draait.
Omdat de gebruiker steeds een input kan ingeven op de website moet deze informatie door de server verwerkt worden. Dit kan door de intelligente html-taal zelf gedaan worden of moet door de server doorgestuurd worden naar een extern programma welke op de server draait. Deze zou dan het resultaat weer aan de webserver moeten doorgeven waarna de gebruiker die informatie weer op zijn computer krijgt. Belangrijk is aan de server kant dus dat de html-taal zelf intelligent genoeg is om gegevens te interpreteren en zelf resultaten kan genereren. Als dat niet werkt dan zou de html zijn gegevens moeten kunnen uitwisselen met een extern programma.
Om aan de gebruiker kant niet altijd heel de pagina te moeten vernieuwen kan een pagina intelligenter gemaakt worden door gebruik te maken van AJAX (dit alleen als de applicatie ook uit HTML code bestaat). Hierdoor is het niet noodzakelijk om de gehele pagina te vernieuwen, wat ook weer in bandbreedte scheelt.

Database
  De database zal belangrijk worden om alle gegenereerde gegevens in op te slaan en om oude resultaten in terug te zoeken. Deze zal dus alle ontwerpen gaan bevatten die ooit met de webapplicatie gegenereerd zijn. Het belangrijkste is dus dat de applicatie met de database in 2 wegen kan communiceren.

AI (Artificiële Intelligentie).
  Het gehele programma werkt met een intelligente AI-functie. Deze zal het succes van de gehele applicatie beïnvloeden. Hoe beter deze werkt hoe sneller naar een resultaat gewerkt kan worden en hoe beter het ontwerp de gedachte van de gebruiker vertegenwoordigt zal het succes beïnvloeden. Belangrijk in de AI-functie is de fitness functie en hoe deze berekend wordt.
Deze AI-functie zorgt ervoor dat plattegronden gegenereerd kunnen worden. De AI-functie maakt alle ruimtes qua afmetingen en zorgt voor een locatie op de verdieping en de verdiepingen zelf die nodig zijn hierna zal de functie een aantal zaken optimaliseren. Het aangeven wat voor ruimtes er precies nodig zijn zal door de gebruiker gebeuren. Deze kan aangeven wat voor ruimtes en aantallen hij wil.
Om de fitness te bepalen van het totaal zal er gekeken worden naar afmetingen van ruimtes, relatie van ruimtes, en kosten (totale oppervlakte). Al deze variabelen zorgen voor een eindscore wat de fitness is. Voor Java is er ook al een genetische api aanwezig te weten JAGA (http://www.jaga.org/)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *